Таїланд

Це знамениті буддійські храми, чудові палаци, численні парки, шикарні пляжі, приголомшливої краси коралові рифи і, звичайно ж, екзотична тайська кухня.

Таїланд розташований в Південно-Східній Азії на півострові Індокитай, омивається водами Андаманського моря на південному заході і Сіамської затоки на південному сході. Його риси нагадують голову слона і нерідко самі тайці називають Таїланд “країною слона”, а королівським символом є білий слон. Загальна площа території – 513 115 км2, що приблизно дорівнює території Франції. Столиця Таїланду – Бангкок (тайською “Крунг Теп” – “Місто ангелів”) є найбільшим містом країни.
Майже весь Таїланд знаходиться в субекваторіальному поясі, у вологих тропіках, що й обумовлює високу середньорічну температуру – +28 C в поєднанні з мусонним кліматом. Протягом року в Бангкоку температура змінюється від + 350C в квітні до 170 у грудні. Опадів випадає понад 1000 мм на Менамськой низовини, менше 900 мм на плато Корат, у гірських районах до 3000 мм (місцями більше) на рік. Тривалість дощового сезону від 6 до 8 місяців. У Таїланді три основних пори року: жаркий, сезон дощів і холодний. У холодний період (листопад – лютий) середньомісячна температура в Бангкоку падає до +25 C, а на півночі країни – до +20 C, тоді як в жаркий досягає + 30-35 C і вище. Тому сильно рекомендується носити одяг легку; НЕ синтетику, а бавовна. Правда, при відвідуванні деяких храмів (наприклад, Храм Смарагдового Будди в Бангкоку) потрібно, щоб коліна і плечі як у жінок, так і у чоловіків, були закриті, плюс до всього одяг повинен бути чистим.
Основу тайської кухні, як і зазвичай в Азії, становить рис. Рис може подаватися з м'ясом, рибою, морепродуктами. Ще однією популярною основою для тайських блюд є локшина, яка також відрізняється великою різноманітністю: пшенична, рисова, яєчна, локшина з борошна бобів мунг. У своєму раціоні тайці використовують дуже багато гострих спецій, найбільш поширеною з яких є тайське каррі, яке тайці називають «kaeng» (Каенг). Гостроти часом так багато, що просто дух захоплює, коли зачерпнеш ложку Том-Яма.

Телефон: +38 (044) 361 41 53

Відправити запит

×