Індія

Країна, в якій є все: пустелі і джунглі, очеретяні халупи і палаци махараджей, жебраки і респектабельні бізнесмени, жорстоке пуританство і цілі квартали "червоних ліхтарів".

Індія розташована в Південній Азії, здебільшого на півострові Індостан. Узбережжя Індії, довжина якого становить понад 7 тис. Км., Омивається водами Індійського океану – Бенгальською затокою з південного сходу і Аравійським з південного заходу. Площа території Індії становить 3,3 млн км кв., за цим показником країна посідає сьоме місце в світі.
На більшій частині території Індії виділяються три сезони: жаркий і вологий з пануванням південно-західного мусону (червень – жовтень); відносно прохолодний і сухий з переважанням північно-східного пасату (листопад – лютий); дуже жаркий і сухий перехідний (березень – травень). Найбільш сприятливий час для відвідування Індії – з жовтня по травень.
Майстерність кухарів індійської кухні полягає в тонкому змішуванні різноманітних спецій, необхідних для посилення смаку. Індійська кухня немислима без використання прянощів, трав і приправ, які надають стравам витончений аромат. Як прянощів використовують коріння, кору і насіння рослин таких, як імбир, асафетида, кориця, коріандр, кмин, гірчиця і безліч інших. Трави – це свіже листя або квіти, наприклад, листя каррі, коріандру і м’яти, а також шафран – сушені рильця крокусу (Сrocus sativus). Як приправи використовуються лимонний сік, рожева вода, горіхи та ін.

Телефон: +38 (044) 361 41 53

Відправити запит

×